Psykosyntesterapi

Livet är som en inre resa. Det går undan ibland, vi mår rätt bra, allt bara flyter på och vi hinner knappt reflektera över vare sig vägval eller hastighet. Andra gånger blir det tvärtom. Livet står liksom still och man får känslan av att ordentligt ha kört fast i lera. Allt är trögt och oföränderligt. Ytterligare gånger händer det att man tappar fokus och missar några av de viktiga vägmärken som man borde ha uppmärksammat. Vi kör helt enkelt vilse och måste stanna till på en hållplats för att vända oss om och reflektera över vad som har gått galet.

Ibland känner vi oss nedstämda och deprimerade, har relationer som vi vill reparera eller oönskade beteenden hos oss själva som vi måste förstå. Hos vissa finns det en önskan att utveckla sin andliga sida, ha en samtalspartner att dela saker med eller kanske stärka ett självförtroende som ständigt gör sig påmint som lågt och energifattigt. Vissa tider kan vi till och med ifrågasätta riktningen, själva vägen, vart vi är på väg och i så fall varför.

Som psykosyntesguide följer jag gärna med dig en bit på resan. Vi sitter i samtal och jobbar med guidade visualiseringar, meditationer, rörelse, målning/teckning, gestaltterapi och mentala övningar. Mitt mål är att tillsammans med dig undersöka vad du kan förändra för att känna dig mer harmonisk och balanserad och för att komma i kontakt med din sanna potential – den du faktiskt är.

Min erfarenhet är att det ofta inte handlar om en radikal förändring eller total omstrukturering av ditt liv. Det kanske inte är möjligheter du saknar utan mer förmågan att välja från de möjligheter du har och sedan att förstå vilken del i dig det är som väljer.

I ödmjukhet inför dig och livet

”Psykosyntes är en metod för psykologisk utveckling och självförverkligande för dem som vägrar att bli slavar åt sina inre spöken eller yttre påverkan, för dem som vägrar att passivt ge efter för det psykologiska spel som pågår inom dem, utan istället är beslutna att bli herrar över sina egna liv.”

Roberto Assagioli